VIND DE GOD&GODIN IN JE

Zijn&Shine

Een vrouwencirkel voor vrouwen in het noorden van het land.
 
Wil jij in een veilige setting oefenen in werkelijk jezelf zijn?
Voel je welkom in onze cirkel!
Een cirkel waar je even uit de hectiek van alledag stapt. 
Ik zie vrouwen in verbinding als oplossing voor veel problemen die er heden ten dage zijn.Vrouwen kunnen verbinden en vanuit verbinding zijn we enorm krachtig.

Wat is een vrouwencirkel?

Al eeuwen lang komen vrouwen bij elkaar. Vroeger waren we meer één met de natuur en kwamen we bij elkaar rond volle of nieuwe maan. Vrouwen kwamen samen om te delen, te helen, kennis over kruiden uitwisselen en het doen van natuurrituelen. Vaak werd dit gezien als hekserij en tussen de 14e en 17e zijn er naar schatting een miljoen vrouwen vervolgd voor hekserij. Daardoor hebben we de afgelopen eeuwen onszelf aangepast en gewerkt vanuit masculiene waarden.Maar we leven nu in een tijdperk van verandering. We zoeken allemaal naar meer balans tussen de vrouwelijke en mannelijke waarden. En de vrouwelijke energie is nu belangrijker dan ooit. Die kunnen wij met elkaar laten bloeien! Mensen hebben behoefte aan verbinding, aandacht en troost. Tijdens een vrouwencirkel mag je je authentieke zelf zijn, zonder masker. Je bent aanwezig in wie je bent en maakt van daaruit verbinding met jezelf en andere vrouwen.De vrouwencirkel kan je helpen te uiten in wie je bent en wat je voelt. Iedereen mag hier zijn zoals ze is. De tijd van onderlinge wedijver en jaloezie willen we meer en daar kunnen wij verandering in aanbrengen. 
“De nieuwe yoga”
15 jaar geleden werd yoga nog gezien als ‘zweverig’. Nu weten we, mede door wetenschappelijk onderzoek, hoeveel yoga en ademhaling bijdraagt aan mentale en fysieke veerkracht. Een vrouwencirkel is mijns inziens de ’nieuwe yoga’.  Er komen steeds meer vrouwencirkels over de hele wereld en er ontstaan steeds meer vrouwencommunities. We hebben belangrijk werk te doen. Door samen te delen, helen we onszelf en kunnen we licht brengen in deze wereld.
 
Hoe ziet een vrouwencirkel avond eruit?

Hoewel elke avond anders is en er een ander thema centraal staat, zijn er een aantal uitgangspunten. Als deelneemster sta je los van je rollen. Je komt als jezelf en je bent jezelf hoe je in dat moment wilt zijn.We delen elkaars wijsheid, we leren, we vertrouwen elkaar, we inspireren elkaar en samen ontwaken we onze vrouwelijke power. We geven elkaar geen feedback of coaching, maar wel support en liefde. We delen onze verlangens, we creëren samen de avond. Je komt zoals je bent. En dat wat we delen blijft binnen de cirkel. Soms doen we lichte yoga oefeningen, ademhalings-en ontspanningsoefeningen. keren trekken we een kaartje, dansen we, masseren we elkaar.  Vrouwen worden uitgenodigd om ook zelf ideeën of activiteiten in te brengen. We supporten elkaar, we dragen elkaar. Er is geen oordeel, je mag gaan staan voor wie je bent en je mag je uitspreken. We delen met elkaar de levende liefde die in ons allemaal zit.
Ik nodig je van harte uit om je werkelijke zelf aan ons te laten zien, met je talenten, je zorgen, je vragen en je kracht, zodat we elkaar kunnen inspireren. Het is een avond bedoeld om van elkaar te leren en met elkaar te oefenen. Je eigen input is heel waardevol!!

Hoewel ik de groep faciliteer, ben ik net als de anderen onderdeel van de groep en kunnen we samen geven, ontvangen en delen.
Je bent van harte welkom!
 
 ‘Open’ en ‘Gesloten’ cirkels
Er zijn meerdere groepen. Een paar gesloten  cirkels. Dit zijn cirkels van 10-12 vrouwen die zich hebben gecommiteerd om elkaar een half of heel jaar elke maand ontmoeten.
Ook zijn er open cirkels. Deze vinden meestal in de week van volle maan plaats. Je kunt je dan per keer aanmelden voor een avond. In de agenda, op Facebook en Instagram deel ik wanneer deze cirkels zijn.
 
Praktische informatie:
Je mag je eigen kussen, matje of schapenvacht meenemen om op te zitten. Ik heb wat dunne matjes ter beschikking.
Warme sokken en eventueel een omslagdoek zijn meestal ook fijn.
We starten om 20 uur; je bent vanaf 19:50 welkom om alvast een kopje thee in te schenken.Wil je ook je eigen theemok meenemen?
 
Je mag, in welke stemming dan ook, jezelf helemaal  zijn en welkom heten voor deze avond. Als je dat wil kan je wat lekkers als klein hapje meenemen om te delen in de cirkel zoals bijvoorbeeld druiven, chocola of noten.
Het adres is:
Ludinge 4 te Zuidlaren, in MFC de Ludinge. Er is  gratis parkeergelegenheid naast het pand.
De bijdrage voor deze avond is 15 euro. Als je je aanmeldt en de bijdrage betaald hebt, dan is je plek gereserveerd.
Kun je de bijdrage niet betalen? Laat het me weten, ik heb ook een plekje voor jou gereserveerd!
 
 
Het lijkt me heel leuk je te ontmoeten! Tot dan

Cynthia🔥💜

 

Fit en ontspannen

Ben je 55+ en wil je ook een uurtje in de week werken aan lichaam en geest? Doe dan mee met de Mensendieck-Yoga les.
Tijdens dit uur hebben we aandacht voor de lichaamshouding, doen we spierversterkende, mobiliserende en rekoefeningen. Tijdens de les is er aandacht voor de ademhaling en aan het eind van de les doen we een ontspanningsoefening of meditatie oefening. Elke maand drinken we na de les een kopje koffie met elkaar.
De lessen vinden elke dinsdag van 9.00-10.00uur plaats in dorpshuis de Pan in Vries. Bij voldoende animo zal er ook een middaggroep in Tynaarlo starten.
Bijdrage: 5 euro per keer. Bij betaling per seizoen geldt er een korting.
Wie weet tot ziens op de yoga les!

Wil je ook ervaren hoe het is om met gelijkgestemden te zijn en te delen? Stuur me een app of mailtje.