Wat is Reiki?

Reiki staat voor het ontvangen, benutten en geven van universele levensenergie. 
Reiki is een Japanse geneeswijze. De volledige naam van deze deze geneeswijze is: The usui system of Reiki healing. De Nederlandse vertaling van Reiki is “kracht van de zon” of “universele levensenergie”.

Reiki energie wordt doorgegeven via de handen.  De Reiki energie stroomt door je heen. Het is een levensenergie die haar eigen weg gaat en daar naar toe gaat waar op dat moment de energie nodig is. Reiki helpt met het verwerken van blokkades, waardoor je je leven leeft met minder angsten, frustratie en belemmerende gedachten. Reiki geeft je inzichten en zorgt ervoor dat je jezelf goed leert kennen.

Over de behandeling
Een Reiki behandeling kan variëren van een half uur voor een korte behandeling tot een uur voor een volledige behandeling. Als je vooraf aangeeft of er een specifieke klachten zijn, Denk hierbij aan lichamelijke ongemakken of stressklachten, depressieve gevoelens of onrust , dan geef ik hier extra aandacht aan tijdens de behandeling en stel ik een persoonlijk behandelplan op.

Via verschillende handposities op hoofd, buik, rug en benen, wordt de krachtige universele levensenergie overgebracht naar jouw lichaam. Het zuivert, brengt rust en inzichten. Ervaar zelf de krachtige werking van Reiki energie. Dit kan bij mij in de praktijk of gewoon lekker bij jezelf thuis.

Ik geef de behandeling in stilte en als je het prettig vindt kan de behandeling worden begeleid met rustgevende muziek en edelstenen.
Doordat er ruimte komt voor ( langdurig) opgebouwde en onderdrukte spanning en emoties in lichaam, kan het zijn dat je daar tijdens en na  de behandeling op reageert. Dit is een teken dat de levensenergie zijn werk doet.

Na afloop drinken we samen een kopje thee en praten we even na.

Effecten
Reiki geeft een diepe ontspanning. Het bevordert de gezondheid, het vergroot harmonie en welzijn.Reiki lost één of meerdere blokkades op in het lichaam en het zelfgenezend systeem van het lichaam wordt gestimuleerd.

Na een behandeling ervaar je:

  • diepe ontspanning van lichaam en geest
  • Innerlijke rust
  • Meer energie
  • Het kan helpen bij vermindering van klachten
  • Meer focus en overzicht.

Doordat er ruimte komt voor (langdurig) opgebouwde en onderdrukte spanning en emoties in lichaam, kan het zijn dat je daar tijdens en na  de behandeling op reageert Dit is een teken dat de levensenergie zijn werk doet.

5/5
“Na de Reiki sessie ervaarde ik een gevoel van totale ontspanning. Normaal ben ik een denker, iemand die veel in haar hoofd zit, maar nu voelde mijn hoofd heel leeg en voelde ik heel veel positieve energie in mijn lichaam. Ik bruiste helemaal!”
Anoniem

Na de behandeling

Reiki brengt een reinigingsproces op gang. Ik raad je aan om de dagen na een sessie 1,5 liter water per dag te drinken. Zo hebben de afvalstoffen de mogelijkheid om  uit het lichaam te worden verwijderd. Dit bevordert het helingsproces.

Reiki op afstand
Als je het prettig vindt om Reiki thuis te ontvangen kun je ook kiezen voor een behandeling op afstand.
Voor een behandeling op afstand kun je gewoon thuis blijven. Het geeft een diepe ontspanning, rust en ruimte. Na een energetische behandeling stroomt de levensenergie beter door, heffen blokkades op en maken ruimte vrij. Je ervaart meer rust in je hoofd, hebt meer overzicht en focus en je voelt je krachtiger. De energie die hiervoor wordt gebruikt is heel fijn en hoog. 

P.S. Een Reiki behandeling kan een medische behandeling ondersteunen, maar is nooit een vervanging hiervan. Raadpleeg daarom altijd uw huisarts bij medische klachten. Bent u al onder controle of behandeling, dan raad ik u aan om de mogelijkheid van een Reiki-behandeling eerst met uw arts/behandelaar te overleggen.