Wat is Access Bars?

Access Bars is als het ware het resetten van het lichaam, zodat er rust, ruimte en ontspanning ontstaat. Ik plaats mijn  vingertoppen op specifieke punten (de bars genoemd) op het hoofd. Die 32 punten zijn verbonden met een specifieke energiebaan

Door het aanraken van bepaalde punten op je hoofd, gaan de banen tussen de punten stromen en kunnen zo hun energie loslaten. Alles wat voor jou overbodig is en waarvan jij (bewust of onbewust) bereid bent het los te laten, zal verdwijnen.

Het aanraken van de bars op je hoofd is als het indrukken van ALT-CTRL-Delete op jouw computer. Je haalt als het ware oude blokkades weg om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden.

Een Bars behandeling duurt tussen de 60 en 90 minuten en zorgt voor ontspanning. In het slechtste geval voelt het als een fijne massage, in het beste geval verandert jouw leven door alle rust en ruimte die ontstaat.

Access Bars is onderdeel van Access Consciousness®

De grondleggers van Access Consciousness zijn Gary Douglas en Dain Heer. 

Minder oordelen, meer bewustzijn. Dat is de kern van hun visie. Iedereen is uniek en je mag in je volledige kracht gaan staan. Als je jouw bewustzijn verhoogt, dan verandert de wereld om jou heen ook en draag je bij aan het transformeren van de aarde naar meer eenheid en bewustzijn. 

Wetenschappelijk onderzoek  heeft aangetoond dat cellen ovaal worden als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties. Wat kan zorgen voor ongemak of ziekte.

Door het nalopen van de Bars kunnen cellen weer hun oorspronkelijke natuurlijke bolvorming aannemen.

Tevens is wetenschappelijk aangetoond dat een Access Bars Sessie invloed heeft op het elektrisch functioneren van de hersenen. Tijdens een Bars sessie bewegen de hersengolven naar Theta, de staat van diepe ontspanning vlak voor de slaapfase (Delta).  Hierdoor krijg je toegang tot en kun je verandering aanbrengen in vastgezette gedragspatronen, overtuigingen, emoties en meningen die je huidige leven bepalen.

Wat is het verschil tussen Access Bars en Reiki:
Eén van de belangrijkste verschillen tussen Access Bars en Reiki is dat bij  Access Bars de energie vrijkomt en dat je bijReiki energie ontvangt.

Bij een bars-sessie  komt energie vrij  die vast zit in het lichaam, in de geest of in emoties. Dit geeft rust, ruimte en ontspanning. Door die ruimte zie je mogelijkheden die je eerder niet zag. Bij Access Bars hoef je niet te weten wat je los laat.  Je lichaam, hoofd en geest weten wat jou niet langer dient. Tijdens een sessie laat die energie los, die niet meer nodig is.

Bij Access Bars laat je de ‘overbodige’ energie gaan. Reiki zorgt ervoor dat de vitale levensenergie, de Ki, weer door en rondom je heen stroomt.
Net zoals een auto die een opgeladen accu nodig heeft, heb jij ook een vorm van energie nodig om te kunnen leven. Deze energie, ook wel Chi of Prana, genoemd voorziet ons van de energie die we nodig hebben om op zowel geestelijk, lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau gezond en vitaal te blijven.
Bij Reiki stroomt de levensenergie meer door, in en rondom je. Hier gaat het dus om meer energie toelaten dan laten gaan. Door de levensenergie weer toe te laten en te laten stromen in onszelf kom je weer in contact met je werkelijke zelf. Reiki is een manier om je weer terug te brengen naar je basis. Met Reiki kun je  opnieuw verbinding maken met jezelf.

Je voelt vaak zelf aan waar je op dit moment meer behoefte aan hebt. Maar als je twijfelt kunnen we tijdens een telefoongesprek samen bepalen wat op dit moment bij jou het beste past.

Reiki en Access Bars