Over Cynthia

Cynthia Schenk

Nieuwsgierig, onbevangen en verbindend. Cynthia is geboren in 1974 en is ruim 30 jaar met persoonlijke groei en bewustzijnsontwikkeling bezig. Ze is opgeleid als HBO oefentherapeut Mensendieck en heeft een specialisatie in psychosomatiek. Naast leren van het gewone leven heeft ze veel opleidingen, trainingen, cursussen en retraites gevolgd*, die hebben bijgedragen aan kennis en persoonlijke groei. Cynthia heeft jarenlang als manager, adviseur en toezichthouder in het sociaal domein gewerkt. Als visionair met daadkracht heeft ze daar mooie resultaten geboekt. Ze ziet dingen en wil daarbij zaken zichtbaar maken, veroorzaken of creëren. Soms haalt ze mensen daarmee uit hun comfortzone, om nieuwe harmonie te creëren. Cynthia begeleidt mensen met een nuchtere en holistische kijk op de wereld. Voor haar is alles één. In de mens zijn energie, verstand, lichaam en emotie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door aandacht te hebben voor de feminiene en masculiene waarden in de mens en organisaties zorgt Cynthia voor verbinding en stelt ze de menselijk maat centraal.Lichaam en geest zijn niet te scheiden


Achtergrond

Ik hou van mensen en ben nieuwsgierig naar wat mensen drijft. Ik geloof dat ieder mens bestemd is om gelukkig te zijn. Ieder mens heeft een innerlijk vuur en mag en daarmee een bijdrage leveren aan deze mooie aarde. Mijn roeping? Als hoogbewuste vrouw begeleid ik mensen die op zoek zijn naar innerlijk vuur en hun eigen vrijheid, zodat ook zij hun licht kunnen laten schijnen en anderen kunnen inspireren.

Mijn belangrijkste rol is de rol van moeder. Ik ben trotse mama van drie prachtige kinderen en een kwart eeuw getrouwd met hun papa, mijn jeugdliefde.

Tijdens mijn puberjaren zat ik op het tweetalig gymnasium, sportte ik ruim 12 uur per week, had ik twee bijbaantjes en een vriendje ( ja, mijn huidige man ;-)). Door deze drukte heb ik ruim 2 jaar last gehad van hyperventilatie. In die periode ben ik begeleid door een oefentherapeut en heb veel over mezelf geleerd. Mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling is daardoor ontstaan. Ik was zo enthousiast over deze therapie dat ik na het behalen van mijn diploma, de HBO opleiding tot oefentherapeut Mensendieck ging doen. Persoonlijke gedragsverandering en het holisme stonden hierbij centraal. Al in de eerste les hoorde ik dat lichaam en geest niet te scheiden zijn, een zin die ik nooit meer ben vergeten.

Ruim 15 jaar ben ik eigenaar geweest van twee praktijken. Gespecialiseerd in hyperventilatie en psychosomatiek. Daarnaast gaf ik trainingen bij bedrijven mbt belasting en belastbaarheid. In die tijd heb ik veel van en over mensen geleerd. En vooral ervaren dat ieder mens zijn klacht en het leven anders ervaart. Iedereen bekijkt de wereld met andere ogen. Een les waar ik tot op de dag van vandaag nog veel aan heb.

Sinds 2008 werk ik als coach, adviseur en manager voor zorg- en welzijnsorganisaties en gemeenten. Na de verkoop van mijn praktijken heb ik me nog verder gespecialiseerd in verandering. Vele vervolgopleidingen over persoonlijke transformatie, bewustzijn en over verandermanagement bij organisaties volgden. Het lijken twee verschillende werelden; bewustzijn en verandermanagement.

Echter verandering is de enige constante die we hebben. Verandering in organisaties en in de maatschappij begint bij de mens. Dat vraagt oprechte interesse, onbevooroordeelde aandacht en goed leiderschap. En zo komen twee werelden samen. Twee van mijn grote interesses: Persoonlijke gedragsverandering én (cultuur) verandering binnen organisaties.

Het één kan niet zonder het ander. Mijn kracht zit in het aanjagen, verbinden en verduurzamen. Ik ben de verbinder tussen cure&care, tussen beleid, bestuur en uitvoering, tussen mens&organisatie. De begeleider bij persoonlijke verandering en bij organisatieverandering en door gebruik te maken van de drijfveren en innerlijke kracht van de mens, is het altijd een duurzame verandering.

En wat nog meer? In mijn vrije tijd geniet ik vooral van ons gezin, familie en vrienden. We wonen in een prachtige omgeving dus ik wandel ook heel graag met vriendinnen. Goede gesprekken geven me veel energie. Ik heb al 3 jaar een ochtendritueel, loop hard en doe aan yoga.

Daarnaast geef ik yoga aan 65+ dames en begeleid ik vrouwencirkels en ceremonies. opleidingen die ik heb gevolgd zijn; NLP practicioner, master, RET, ACT, Transitiemanagement, systemisch werk, energetisch management, Reiki, Acces Bars, Shamballa, TA, geweldloos communiceren, reading, healing, international Yoga 200hr teacher en vele cursussen. Voor een uitgebreid CV: zie mijn linkedin pagina.

Visie

We zijn spirituele wezens met een menselijke ervaring. We leven in een nieuw tijdperk. Een tijdperk van verandering en eenheidsbewustzijn. Voor heel veel mensen is dit een onzekere en spannende tijd. Om met deze onzekerheden om te kunnen is er maar één ding nodig. Dat is zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen vind je niet in de buitenwereld. Zelfvertrouwen groeit door ervaring en zelfonderzoek. Ervaren dat we Liefde zijn en dat we onze eigen innerlijke stroom mogen volgen. Door deze stroom, je intuïtie, te volgen in plaats van gericht te zijn op de buitenwereld, creeër je vrede en vrijheid in jezelf en daarmee in de wereld.

We mogen vertrouwen op de oneindige Liefde die we zijn. Ondanks dat ieder mens een uniek wezen is, is Liefde onze ware aard en hebben we een gezamenlijke Bron. Liefde is er voor ons allemaal en er is nooit een tekort.
We hebben allemaal een vuurkracht in ons en we zijn heel en compleet. Het is de taak van ieder mens om zich te ontwikkelen en zichzelf te kennen, zodat je herinnert wie je bent en je eigen waarheid leeft. Door gewaar te zijn en te vertrouwen op wat er binnen in je leeft, maak je keuzes die bij je passen. Hierdoor creëer je geluk en innerlijke vrede.
Collectieve vrede ontstaat als je jeZelf toestaat die innerlijke vrede te zijn.

Missie

Ik wil deelgenoot zijn van de transitie die nu gaande is. Van alleenheid naar heelheid.

Mijn verlangen is verbinding met Mezelf te hebben. Dat betekent dat ik ten alle tijde accepteer dat wat is. Dat vraagt aandachtig en bewust leven. Te zijn…. en vanuit zijn, mijn licht te laten schijnen. Het verlangen is groot en het pad is niet altijd makkelijk.

Het helpt als ik vertrouw. Vertrouw op mijn innerlijk Weten, vertrouw op het Leven en op de Liefde in en om mij heen.
Door te kijken vanuit vertrouwen zie ik een andere wereld. Dan zie ik de hemel op aarde.
Mijn missie is om licht te zijn en te schijnen op donkere stukken die gezien mogen worden, zodat de hemel op aarde zichtbaar wordt.
Door zoveel mogelijk mijn eigen leven te leven hoop ik een inspirator en een spiegel te zijn voor anderen, zodat ook zij zichzelf toestaan hun eigen leven te leven. Ik wil naast iemand gaan staan, dingen aanreiken en ontvangen, zodat we met elkaar bijdragen aan de nieuwe wereld.

Kennis maken?Kom in contact!