"De langste reis die je in je leven maakt is een reis van 20 centimeter. Namelijk die van je hoofd naar je hart."

Thich Nath Hanh

Tijd voor jezelf!

Na twee succesvolle jaren vindt deze unieke en levensveranderende jaartraining in het noorden in 2023 weer plaats!

Lieve powervrouw,

Ben jij die sterke, onafhankelijke, energieke vrouw die veel in haar hoofd zit en dat je niet meer écht kunt ontspannen? Iemand die overal grip op wilt hebben, terwijl je eigenlijk meer wilt genieten?

En misschien ben jij ook opgevoed met de slogan: “Een gezonde meid is op haar toekomst voorbereid?” Niks mis mee. Want we willen onze eigen boontjes kunnen doppen, autonoom en vrij zijn en onze eigen keuzes maken… Maar we zijn ook opgevoed met prestatiegericht leren en resultaten halen. We hebben geleerd keuzes te maken vanuit ons hoofd.
Helaas zijn we daardoor verleerd om te luisteren naar ons hart en ons lichaam. We weten vaak niet meer hoe het is om onvoorwaardelijk te ontvangen, te creëren en om te genieten van het proces in plaats van te focussen op het resultaat.
En dan komt er zo’n moment dat je denkt. Ik heb alles, mijn leven is redelijk op orde maar, “Wie ben ik eigenlijk nog zonder werk, familie en vrienden?”

Herken je jezelf hierin en sta je op een punt dat je bewuster in het leven wilt staan? Dat je weer wilt weten wie je bent en waar je blij van wordt? Wil je meer jezelf worden? Meer verbinding met jezelf?

Het voordeel van jezelf kennen:

 1. Je eigen specifieke identiteit gaat ontplooien.
 2. Je zelfvertrouwen ontwikkelt en je innerlijke stevigheid vergroot.
 3. Je kent je grenzen en daarmee neem je het heft in eigen handen.
 4. Je hebt minder angst en tegelijkertijd een grotere vrijheid.
 5. Je ervaart meer harmonie in je eigen leven en binnen relaties en je weet beter hoe je een waardevolle bijdrage kunt leveren.

"Er is geen grotere pijn dan een onverteld verhaal in je te dragen."

Mary Angelou
Dichter, burgerrechten activist

Jezelf kennen: 

Dat kan heel goed! Maar het vraagt wel aandacht en tijd. Net zoals dat je in de APK van je auto investeert, is het belangrijk dat je in jezelf investeert. 
Als je aandacht geeft aan jezelf gaat de energie vanzelf weer stromen. Als je daar ruimte voor wilt maken, dan is deze jaartraining echt iets voor jou!

Ga je ook mee op zelfontdekkingsreis?

In deze training leer je welke stappen je kunt maken op je reis van hoofd naar hart. Een training waarbij je tijd voor jezelf hebt, tijd om te zakken in het moment, te zakken in jezelf. 
Een innerlijke reis met ademen, ontspannen en schrijven als middel.

Wat leer je in deze training?

Allereerst leer je stil staan bij jezelf en woorden geven aan je gevoel. 
Je leert eenvoudige ontspanningstechnieken waardoor je in korte tijd tot rust komt. 
In deze cursus leer je aandacht schenken aan die signalen van je lichaam. Door ze te gewaar te zijn word je je bewust van wat er in je leeft. Hierdoor creëer meer rust en ruimte in je hoofd en meer verbinding met jezelf en daarmee ook met de geliefden om je heen.

Van verschillende ontspanningstechnieken tot spiegeloefeningen. Van schrijven tot voorlezen. Van energie laten stromen tot een stukje theorie. Er komt van alles aan bod, waardoor jij jezelf beter leert kennen. De training gaat over jouw leven. Contact met je gevoel en met je innerlijk zelf is spannend en bevrijdend tegelijkertijd. Durf jij het aan? Je bent van harte welkom!

Samengevat. Tijdens de training leer je:

 1. Jezelf en je grenzen beter kennen en durft ze aan te geven
 2. Meer voelen en woorden geven aan je gevoel
 3. Hoe je meer rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam krijgt
 4. Het geleerde eenvoudig toepassen in je leven.

Hoe ziet de training er uit?

De training bestaat uit:

 • 21 (les)uren over 8 maanden waarbij ademhaling, meditatie en schrijven naar jezelf centraal staat.
 • Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een goede ademhaling en schrijven stress vermindert, focus geeft en je helpt ontspannen. Een ander voordeel: je adem heb je altijd bij je en ook een pen kost niet veel.
 • Elke les komt er een thema aan bod. Door de oefeningen over het thema krijg je inzicht in wie je bent en wat je wilt. Na het schrijven is er de gelegenheid om je inzichten rondom het thema te delen. Maar iedereen moet zich veilig en prettig voelen, dus delen is niet verplicht. Je kunt je inzichten ook voor jezelf houden.
 • Met maximaal 12 vrouwen creëren we een veilige setting. Een plek waarin je volledig jezelf mag zijn. Een plek waarin we met elkaar en van elkaar leren. Het mooie aan samen oefenen en schrijven is dat je met elkaar kunt delen en elkaar versterkt. Het gezamenlijk doorleven schept verbondenheid en diepe herkenning van universele thema’s.

Sleutelwoorden zijn: Inzicht, Energie en Inspiratie.

 

Geef je snel op voor deze complete training. Er zijn maar 12 plekken beschikbaar. 

Start Februari:

Data: dinsdagavonden 21 februari, 21 maart, 23 april, 16 mei, 20 juni, 26 september, 24 oktober. 
(past deze avonden je niet? Laat het me weten. Er zijn ook groepen die op andere dagen starten)  VOL

 Oktober 2023: maandagen:  2 oktober, 6 november, 11 december, 15  januari 2024, 12 februari, 11 maart, 8 april.

In oktober 2023 start er ook een verdiepingstraining! 

Voorwaarde: Je dient het eerste jaar gevolgd te hebben. 

Data:  dinsdagavonden: 3 oktober, 7 november, 12 december, 16 januari, 13 februari, 12 maart, 9 april

Voor alle trainingen geldt:

Tijd: van 19.45 uur tot 21.45 uur. ( inloop 19.30 en uitloop tot uiterlijk 22 uur)

Plaats: Tynaarlo

Vergoeding: De gehele jaartraining kost 439 euro*Dit is inclusief:

 • 7  Fysieke bijeenkomsten
 •  Tussentijdse maandelijkse oefening
 • Besloten whatsappgroep
 • Koffie/thee en wat lekkers
 • 15% korting op  1-op-1 begeleiding

De training wordt gegeven door Cynthia Schenk, bewustzijnscoach. HBO gediplomeerd oefentherapeut ( kwaliteitsregister paramedici), gecertificeerd Master NLP, yoga docent , Reiki en Acces Bars coach, opgeleid in energetische therapie , PRH methodiek en ruim 25 jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn.

*Voor ZZP-ers is dit excl. BTW. (Deze training kan aftrekbaar zijn voor de belasting)

Werkgevers willen veerkrachtige werknemers die met energie naar hun werk gaan. Daarom vergoeden veel werkgevers deze cursus. Als de werkgever betaalt geldt er een ander tarief.

Wil je graag meedoen, maar zijn de kosten te hoog? Neem dan contact met me op.

Als je nog andere vragen hebt, schroom niet om contact met me op te nemen.

Waarom een jaartraining?

Het is bewust een jaartraining, waardoor je het geleerde uit de bijeenkomsten leert toepassen in je dagelijks leven. Ik heb ervaren dat een goede en fijne relatie met jezelf en aandacht voor jezelf gelukkig maakt. Door open te staan voor je gevoel en bewust te zijn van je gedachten, word je steeds meer Jezelf.. Het is niet eenvoudig en soms echt niet prettig, maar het geeft je vrijheid in jezelf.

Soms is het heel erg spannend, vaak verrassend en altijd waardevol.

Met regelmatig meditatief schrijven doe je de investering van je leven, die zich elke dag opnieuw uitbetaalt. Je leven wordt er completer van.

"Door elke dag in een dagboek te schrijven, kun je je concentreren op wat je hebt bereikt, waar je dankbaar voor bent en wat je vastbesloten bent om het morgen beter te doen. Zo geniet je elke dag meer."

Hal Elrod
Auteur van de beststeller The Miracle Morning